Se on sitten taas aika leikata muutakin kuin tukkaa, nimittäin valtion kuluja. Jokainen on varmasti jo lukenut sen seitsemästä mediasta, miten leikkaukset pääsääntöisesti hoidetaan. Ja muahan vituttaa... Sehän ei ole mitään uutta.

Minulle ei nyt aukea ei sitten millään, että millä ilveellä ihmisten ostovoimaa leikkaamalla saadaan Suomen talous kääntymään? Kuinka minä voin kuluttaa enemmän, jos minun pitää maksaa veroa työmatkalla palavasta polttoaineesta enemmän ja samalla minun verovähennysoikeutta pienennetään? Palkat ei ole nousseet kuin nimellisesti muutamaan vuoteen, joten mistä minä revin sen rahan, mitä kuluttaa ja sitä kautta luon työllisyyttä? Tottakai vaje on niin suuri, että jotain pitää tehdä, mutta tehdäänkö nyt kaikki, mitä voidaan... Ei todellakaan.

Se mitä voitaisiin tehdä on, että lasketaan arvonlisäveroa ja alkoholiveroa, jotta saadaan koko ajan suomesta ulos valuvat verotuotot kotimaahan. Tiedän, että tämä alkoholin verotus on nyt sellainen kohtuu populistinen aihe, mutta ei siinä lie tarvitse mikään professori olla, että tajuaa sen, että ne jotka juo, juo jokatapauksessa. Ja ne juo siellä, mihin niillä on varaa. Joten eikö tuo olisi parempi, että juovat kapakissa ja työllistävät sen sijaan, että juovat Virosta trokareiden tuomaa viinaa. Tietystihän tässä nykyisessä politiikassa on saatu se aikaan, että jo poistunut ammattiryhmä lestinheittäjät ovat palanneet. Se on vaan se huono puoli, että valtio ei saa senttiäkään välistä, mutta kulut kyllä nousee, kun kuormitetaan viranomaisia. Tai en minä kyllä tiedä, että kiinnostaako poliisejakaan paskan vertaa pimeän viinan myynti nykyään. Toista se oli ennen... Ostit vähän rosteria ja muita tarpeita, niin jopa oli vallesmanni kätyreineen kylässä tämän tästä.

Toinen, mitä voitaisiin ihan surutta tehdä on se, että leikataan perusterveydenhuollosta tulorajojen mukaan. Hyvätuloisilta oikeus käyttää kunnallista hammashoitoa yms.pois. Jos tienää vaikkapa 50k€ vuosi et ole enää oikeutettu ilmaiseen perusterveyden huoltoon. Tarkoitan tällä siis ihan yleislääkärikäyntejä ym. Jatkohoitoa vaativat sairaudet sitten tottakai kuuluvat kaikille.... Paitsi ehkäpä olisi kuitenkin syytä miettiä, että onko kaikki sairaudet yhteiskunnan vastuulla? Mihin raja vedetään, siinäpä vasta kysymys, johon en osaa vastata, joten tämä kappale pitänee jättää omaan arvoonsa. Eihän nillityksellä mitään virkaa ole, jos ei pysty esittämään vaihtoehtoja.

Vielä tulee mieleen yksi juttu, mikä mulla ei mene jakeluun... Sijoitan itsekin jonkin verran rahaa arvopaperimarkkinoille, mutta silti en voi ymmärtää, että miksi saan vähentää siellä tulevat tappiot verotuksessa? Jumalauta!!! Sijoittamisessa on riskit ja ei se ole yhteiskunnan homma niitä kantaa. Minusta, kun kapitalismiin kuuluu sekin, että rikastumisen lisäksi voit köyhtyäkin. Noh.. Voitostahan sitä veroa maksetaan yritysmaailmassakin, mutta jotenkin tätä pitäisi muuttaa, koska olen ihan varma, että tässä olisi yksi kohta, missä olisi korjattavaa. Kohtuus tietenkin, että halvaannuteta koko sijoitusmarkkinoita.

Lapsilisistä leikkaamisesta en nyt jaksa edes avautua. Se on pohjanoteerauksien pohjanoteeraus. Niidenkin kohdalla ois ihan hyvin voitu heittää vain tuloraja, minkä yli et saa äyriäkään ja antaa muiden pitää lisänsä. Ja näihin tulorajoihin pitää ehdottomasti ottaa huomioon myös pääomatulot ja varallisuus, koska eihän rikkailla muita tuloja edes ole.

Siinäpä sitä... Nillitystä kerrakseen.