wallz1150_NATO-normal.jpgLuin tuossa juuri MTV3.fi sivustolta, että tutkija Charly Salonius-Pasternakin mukaan Ruotsi on hakemassa Nato jäsenyyttä lähivuosina. Ruotsin puolustuskyky ei riitä kuin viikon mittaiseen maanpuolustamiseen vihollista varten. Tilannehan on varmaan sama, ellei jopa huonompi Suomella, mutta siitä huolimatta en näe mitään järkeä mennä Natoon. Mikä on se ulkoinen vihollinen, jota vastaan Natoa tarvitaan? Venäjä on varmasti se ikuinen mörkö meidän komerossa, mitä kuuluu pelätä, johan se ryssänpelko äidinmaidossa meille tulee. Mutta onko Venäjä oikeasti pelkäämisen arvoinen vaiko vain mörkö, jolla on kiva pelotella lapsia ja vähän aikuisiakin?

Jostain syystä tämä Nato-asia on sellainen, mikä alkaa vituttamaan välittömästi. Tiedän, että Nato ja USA eivät ole sama asia, mutta... USA vaan taitaa kuitenkin käytännössä sanella aika pitkälle Natossakin, mitä tehdään. Nämä USA:n sotaseikkailut viimeisten vuosikymmenten aikoina ovat alkaneet ärsyttää ihan tosissaan. Milloin ollaan missäkin "vapauttamassa" kansoja eli käytännössä pannaan koko maa sileäksi jonkun tekosyyn nojalla. Oikeat intressit on jotain ihan muuta. Öljy kait yleensä ainakin lähi-idässä. Kuitenkin Korean niemimaalla ensin isäpappa ja nyttemmin poika saavat kukkoilla niin paljon kuin haluavat, koska ei P-Koreassa ole mitään luonnonvaroja ts.lisäkannustinta puuttua asiaan. Jos niillä olisi öljyä siellä niin tuo pullistelu olisi loppunut kymmeniä vuosia sitten vaikka kuin ovat Kiinan suojeluksessa. Tekisipä mieli luvata syödä hatullinen paskaa, jos USA puuttuu Korean tilanteeseen mitenkään... Vaan enpä lupaa, kun en mistään mitään älyä.

Vaan takaisin asiaan... Jos Ruotsi menee Natoon niin sen tietää, miten siinä käy. Siinä ei järjestetä mitään neuvoa antavia saati sitten sitovia kansanäänestyksiä vaan liittoudutaan niin, että pölinä käy.

Tietenkin mukavahan se on kaikenmaailman kerhoihin kuulua. Kuuluinhan minäkin lapsena Kultapossukerhoon ja myöhemmin ammattiyhdistykseen. Kultapossukerhosta taisivat erottaa, kun ikää tuli, ammattiyhdistyksestä älysin sen sijaan erota itse, kun huomasin, että on turhan kallista saunansytykettä se jäsenlehti, muutahan sieltä ei saanutkaan. Toivottavasti Naton lehti ja jäsenedut ovat paremmat. Mitähän ne jäsenedut muuten on? Varmaankin saa ainakin jossain huoltoasemalla alennusta poltto- ja voiteluaineista. Melkoisen varmasti sieltä saa jotain kivoja jäsenlahjoja aika ajoin. Esim. semmoisia urhoollisuusmitalin näköisiä pinssejä, joita voi sitten ripustella rintapieleen kaiken maailman kissanristiäisissä. Oikeastaan tää Nato alkaa tuntua ihan kivalle kerholle! Liitytään vaan!