Tässä on tullut seurailtua vähän syrjäkorvalla tätä Kiakkovieras-porukan tolailun jälkipyykkiä. Eilen A-talkissa oli oikein yksi Kiakkovieras omilla kasvoillaan esiintymässä jonkun kommaritytön kanssa. Vastapuolella Persujen lehden päätoimittaja ja Kokoomuksen kansanedustaja. Kenenkään nimistä ei ole mitään hajua eikä vähäisintäkään halua ottaa selvää.

Keskustelussa nämä nuoret mellakoitsijat olivat kovasti vailla luokkayhteiskunnan purkamista ja siirtymistä luokattomaan yhteiskuntaan. Öö... Mikäs se semmoinen on? Ainahan tulee olemaan luokkia, vaikka mitä tehtäisiin. Kommareissakin toiset on kovempia kommareita kuin toiset. Jopa heillä on eliitti, joka pärjää paremmin kuin muut. Minä en ainakaan päässyt yhtään kärryille, että millainen se tämän sakin vaatima yhteiskunta olisi. Valitettavasti nämä reppanat eivät taida tietää sitä itsekään.

Korvaan kyllä särähti tämän Kokoomuksenkin kaverin puheet. Hän ei voinut ymmärtää, että miksi ihmiset ovat tyytymättömiä nykytilaan. Helvetin pässi! Sokeako se on? Ei tässä maassa mene hyvin ja totta helvetissä köyhimmät kärsii eniten. Kapitalisteja tässä ollaan itsekin, mutta kyllä sen verran vielä älli pelaa, että tiedän jatkuvien YT-neuvotteluiden ja huonojen uutisten rasittavan muitakin kuin herroja. Enimmäkseen ne riipaisee käytännön tasolla, niitä joilla ei muutenkaan ole kovin paljoa. Kyllä minä ainakin pystyn ymmärtämään, että siinä pieni ihminen kokee, että ei voi vaikuttaa mihinkään, vaikka kokoomuslainen kuinka höpöttää, että liity johonkin puolueeseen ja ala vaikuttamaan. Ei se vaan ole ihan niin helppoa. Katsotaanpa näitäkin nykypoliitikkoja, kuinka moni niistä on koskaan ollut oikeissa töissä. Ei monikaan, vaan ne on pennusta asti kaikenmaailman nuorisojärjestöjen kautta olleet politiikassa mukana ja varmaan aika monella sellainen "oikea" vuosien mittainen työkokemus puuttuu. Sen sijaan on keskitytty äänten kalasteluun.

Nykypäivänä me kuitenkin maksetaan pitkälti sitä velkaa, mitä on tehty jo silloin, kun vielä elettiin kuin siat pellossa. Varmasti siemenet tähän taloustilanteeseen on kylvetty jo aina 70-luvulta saakka, kun yhteiskunnan rahaa poltettiin kuin risuja. Kusinen paikka on hallituksella tehdä päätöksiä. Vaikka mitä tekisi niin paskaa tulee niskaan ja siltikään mikään päätös ei ole riittävä. Sitä vain toivoisi, että niitä päätöksiä uskallettaisiin tehdä pelkäämättä hallituspaikan puolesta.

Paluuta entiseen ei kuitenkaan ole. Vituttaa joskus, kun väki horisee, että oispa Kekkonen vielä hengissä. Ja minkä helevetin takia? Puolijuoppo semidiktaattori, jonka aikana mikään ei kehittynyt. Aika oli, mitä oli, mutta niin oli Kekkonenkin, eikä pelkästään hyvässä mielessä. Se mikä Kekkosessa oli hyvää oli se, että se uskalsi käyttää valtaa... Huono puoli siinä oli se, että se käytti sitä valtaa väärin, mikä on johtanut tähän nykyiseen malliin, jossa valtiolta puuttuu selkeä päämies, joka voi lyödä nyrkin pöytään ja pakottaa päätöksiin.

Valitettavasti tilanne on nyt tämä ja tilanne tullee johtamaan siihen, että tämän Kiakkovieras-hölmöilyn tapaisia tapauksia tullaan näkemään jatkossakin. Mieltä saa ja pitää osoittaa vaikka rajustikin, kun siihen on aihetta... Mutta kännisten ääliöiden Jutila-naamareissa järjestämien mellakoiden osalla on vain yksi oikea ratkaisu: Kumiluoteja ja kyynelkaasua!

Tämähän on vain henkilökohtainen mielipide ja edustaa Perskoron Paronikunnan virallista kantaa.