Karhu_netti-normal.jpgTaas on verenpaine ylhäällä. Netti-Kalevasta luin, että Suomussalmella karhu oli hyökännyt poromiehen kimppuun tapettuaan ensin poron. Poromies poloinen oli mennyt raatoa hakemaan, kun kuolinpanta oli ilmoittanut Petterin siirtyneen autuaammille jäkälämaille. Harmi vaan, että otso oli ollut vielä paikalla syöpöttelemässä ja suivaantunut poromiehen paikalle saapumisesta siinä määrin, että oli vallan päälle käynyt. Ei kuitenkaan hätää. Poromies selvisi onneksi säikähdyksellä ja parilla naarmulla. Hyvä näin!

Kyllähän tilanne kuitenkin vaatii sen, että nyt kootaan iso porukka lähettämään tämä karhu Valhallaan. Eikös tämä nallukan tolvana osannut korvamerkistä katsoa, että tämä poro ei ole vapaata riistaa vaan elinkeinonharjoittaja Tauno Karvosen omaisuutta? Moinen sivistymättömyys karhulta on vallan anteeksi antamatonta. Erityisen sietämätöntä siitä tekee se, että nallukka vielä kehtaa käydä Taunon päälle, kun Tauno tulee ilosta hypähdellen leikkaamaan korvia talteen, jotta voi saada valtiolta korvauksen, kun hänen erämaassa vapaana liikkuva tuotantoeläin joutuu luonnonkiertokulun uhriksi. Täysin luonnotonta käytöstä karhulta.

Vaadin ehdottomasti toimia Kataisen hallitukselta maamme peto-ongelman ratkaisuun. Karhut ja sudet on välittömästi opetteva lukemaan korvamerkkejä sekä hankkimaan ruokansa kunniallisilla tavoin kajoamatta ihmisten omaisuuteen. Toisten eläinten tappaminen saati ihmiseen kajoaminen ei missään nimessä käy päinsä! Tuomio rikoksesta olkoon ankarin mahdollinen, kuolema! Karhujen ja susien on opittava ymmärtämään, että ihminen(etenkin poromies) on herrarotu, jota tulee kunnioittaa kaikissa olosuhteissa. Kun ihminen levittäytyy pitkin korpia asumaan, tulee petojen muuttaa kauemmas tai niitä tullaan syyttämään tunkeutumisesta ihmisen reviirille, mistä tuomio olkoon ankarin mahdollinen. Luulisin, että ongelma ratkeaa jo sillä, että tilataan jokaiselle karhulle Nalle Puh-lehti. Siitä ne voivat katsella kuvia ja huomata, että karhujen kuuluu tykätä hunajasta ja olla kavereita kaikkien pikku possujen ja muiden eläinten kanssa.

Tai ehkä meidän ihmisten pitäisi lukea jotain opettavaista. Nyt ihminen odottaa, että luonto kunnioittaa ihmistä eikä toisinpäin. On tämä nyky-Suomi järjetön paikka...

Ja ei.. En ole ituhippi tai muutenkaan erityisen vihreä. Enkä asu kaupungissa. En myöskään vastusta metsästystä enkä edes turkistarhausta. Tyhmyyttä ja itsekkyyttä sitäkin enemmän.