Pamahti tuossa taas ajatus mieleen ja yllättäen politiikan saralta. Toki vaimo on kieltänyt politiikan puhumisen, kun tapaan kiivastua. Vaan eipä sitä mies voi kaikkeen vaimolta lupaa kysyä.

Noh.. Semmoista olen tässä miettinyt, että politiikan teko tuntuu olevan kaikilla puolueilla tänä päivänä enempi vähempi populistista. Tehdään tai sanotaan jotain ympäripyöreää ja sitten tuijotetaan silmä kovana galluppien tuloksia, että mihin suuntaan kannatus meni. Kuka milloinkin on menettänyt tai lisännyt kannatusta tuntuu olevan uutisaiheenakin kovin usein. Estääkö omalta osaltaan näiden galluppien tuijottaminen päätösten tekemistä, kun vaan tuijotetaan sitä, että mikä on puolueen kannatus?

Minusta tuntuu, että puoluekurin lisäksi tämä kannatusmittaus pelleily on yksi suurimpia ongelmia tämän päivän politiikassa. Mielestäni nämä kannatusmittaukset tulisi kieltää lailla, jotta vaalien välisenä aikana voitaisiin keskittyä hoitamaan tämän maan asioita sen sijaan, että keskitytään kannatuksen mittaamisen, mikä väistämättä johtaa äänien kalastukseen. Meillä on neljän vuoden välein eduskuntavaalit ja myös kunnallisvaalit. Kyllä näiden virallisten kannatusmittausten pitäisi riittää.

Pitäisiköhän ihan kettuillessaan tehdä kansalaisaloite? Vaikka senhän tietää, miten siinä käy, vaikka se eduskuntaa asti pääsisikin. Mutta ainakin siinä tulisi todistettua se, että omaa ja puolueen etua siellä ajetaan.. Ei aatetta tai maan etua.

Ei mulla muuta..